Intentie, affirmatie en positief denken

Law of Attraction, By Irene

 

 

 

Steeds meer mensen komen in aanraking met de Wet van Aantrekking. Datgene wat je uitzendt (denkt en doet), komt weer bij je terug doordat je in situaties verzeild raakt die daarmee te maken hebben. Helaas wordt dan nog vaak ‘karma!’ geroepen. Het lijkt een straf dat je vervelende situaties meemaakt omdat je ‘niet goed denkt’. Maar dit gebeurt je alleen om je bewust te worden van hoe je over die zaken denkt; hoe je reageert op datgene.

Positief denken
Toch wordt er snel gedacht: ‘ik doe het niet goed’ om vervolgens je best te doen om ‘positief te denken’. Het idee is de negatieve gedachte weg te stoppen en te vervangen door iets positiefs. Dit trucje werkt alleen niet. Want de onderliggende overtuiging van de gedachte is er nog wel degelijk.

Voorbeeld: je hebt wel heel vaak onverwachte, hoge rekeningen die je per omgaande moet betalen. Je wordt je er bewust van dat dit een ‘aantrekkingsdingetje’ is en bedenkt je iets als: ik denk ook steeds: ‘ik heb ook altijd van die onverwachte tegenslagen en moet dan bakken met geld betalen’. En dat is negatief dus er moet een positieve gedachte in plaats daarvan gedacht worden. ‘Ik krijg geen onverwachte, hoge rekeningen meer’, bijvoorbeeld. Of er wordt een affirmatie ingezet als ‘ik trek overvloed aan’.

Onderliggende overtuiging
Het nadeel hiervan is dat daarmee de onderliggende overtuiging genegeerd wordt. Dat is vaak iets als dat je het gevoel hebt geen recht te hebben op overvloed/geluk; geld of materiële zaken worden gelijk gesteld met ‘je hebt het gemaakt in de maatschappij’ en daar zit misschien een lading op van een ander is beter dan ik of dat je denkt dat je het eigenlijk helemaal niet kan: overvloed aantrekken. Zolang die overtuiging blijft zitten, blijf je hetzelfde resultaat aantrekken. Het is dus zaak daar naar te kijken, zien welke overtuiging(en) ermee te maken hebben en nagaan of die (nog) wel kloppen. Meestal niet en dan kan de overtuiging al veranderen.

Eraan gekoppelde emotie
Dat helpt vaak al. Maar er is vaak een emotie aan verbonden die een lading geeft aan een gedachte. Onzekerheid, schaamte (dat je weinig geld hebt of dat het je niet lukt uit de neerwaartse spiraal te komen), gevoel van ‘niet-goed-genoeg’, boosheid (anderen hebben dit niet). Deze lading van een emotie wil aan het licht komen; erkennen dat je je schaamt, boos, bang bent voor iets is geen teken van zwakte maar juist van kracht dat je hier naar durft te kijken. Het blijkt namelijk dat als je meteen een gevoel erkent bij een gedachte en er geen lading op laat komen, het zich ook niet vast gaat zetten in je systeem. Als dit wel is gebeurt, is het alsnog erkennen en voelen van de emotie hetgeen dat de lading weer in beweging zet.

Zodra je dan weet welke overtuiging eraan ten grondslag ligt en je de bijbehorende emotie die eraan gekoppeld is kunt voelen, dan pas kun je daar een gedachte met een hogere trilling tegenover zetten zodat je anders in het leven gaat staan.

Het gevoel van kracht dat door je heen gaat stromen als je gaat voelen dat je wel degelijk recht hebt op geluk en de middelen om je zielswensen in vervulling te kunnen laten gaan; dat je ‘het wél kan’; dat je met kleine dingen heel gelukkig kunt blijken te zijn of dat je gelijkwaardig bent aan iedereen: dat is een gevoel dat je heel andere dingen aan zal laten trekken.

Een positieve gedachte of affirmatie die je ergens ophangt om steeds te kunnen lezen, kan je erbij helpen je gedachten in een hogere trilling te houden.

In een intentie gaan zitten of ‘intentie neerzetten’.

Ook kun je gebruik maken van intenties. Hierbij roep je het gevoel op waar je in wilt gaan zitten. Welke trilling je wilt bereiken.

Bijvoorbeeld dankbaarheid. Dit heeft een heel hoge trilling. Je gaat aan iets denken waarvoor je erg dankbaar bent. In eerste instantie zul je je een situatie voor de geest moeten halen waarin je je dankbaar voelde; later kun je al heel snel het gevoel zelf naar boven halen. Wentel jezelf in het gevoel van dankbaarheid. Voel het door je heen gaan en in al je vezels en tot in alle uithoeken van je wezen. Tenen, vingers, je kruin, je hele aura. Het is alsof je van een afstandje naar jezelf kijkt en jezelf in die dankbaarheid voelt en ziet zitten. Het gevoel kan zelfs een soort van tastbaar worden.

Er zo helemaal inzitten verhoogt al je trilling. Wat het ook makkelijker maakt ‘hogere trilling’ -gedachten te blijven denken en de lager frequente gedachten en emoties te doorzien.

Voel deze energie. Nu kun je een intentie ‘neer gaan zetten’. Je kunt voor jezelf  of een ander de intentie neer zetten om in die energie te blijven of die te geven aan iets of iemand anders. Het is alsof je de energie ‘oppakt’ en om jezelf of iets of iemand anders heen ‘plakt’.

Vertrouwen
Zo kun je ook vertrouwen sturen naar iemand anders. Voel het gevoel van vertrouwen in jezelf – vanuit een situatie waarin je jezelf helemaal vol vertrouwen voelde. Dan ga je naar het gevoel zelf en door er van een afstandje naar te kijken, kun je het gevoel soort van oppakken en naar iemand toe sturen die daar om gevraagd heeft.

Op deze manier kun je ook (onvoorwaardelijke) liefde gaan voelen en het jezelf of een ander geven. Of gewoon uitstralen en als liefdesbaken te fungeren voor alles en iedereen om je heen.

Je kunt jezelf trainen om af en toe van een afstandje naar jezelf te kijken. Sommigen noemen dit ‘gewaar zijn’. Je bent je gewaar van je zelf. Dit is je bewustzijn. Het stuk wat voorbij je denken, je ego gaat.

Van een afstandje naar jezelf kijken (voor mij voelt het alsof ik vanachter mijn ogen -vanaf een punt net achter mijn ogen, door mijn eigen ogen heen kijk naar waar mijn ogen naar kijken. En zo kan ik ook voelen in welk gevoel ik zit.) kan je bewuster maken van je gedachten en het gevoel waar je in zit. Door dit regelmatig te doen, monitor je jezelf. Kun je ‘in het nu zijn’. Ben je je gewaar van waar je (steeds) aan denkt en kun je kijken of dit klopt. Of kun je voelen in welk soort gevoel je zit. Emoties als angst, wraak, woede, onzekerheid, schuld, zijn emoties met heel lage trilling. Dan kun je een bewuste beslissing maken te kiezen voor gevoelens met een hoge trilling. Dat is eigenlijk het positieve denken. ‘Oke: ik voel me heel boos; dit komt door dit of dat maar eigenlijk ligt het niet aan die ander (meestal projectie van jezelf óp een ander) en nu kies ik voor mijn eigen verantwoording in dit stuk en ipv die boosheid wil ik verbinding met mezelf voelen’ (en ga je ín dat gevoel zitten).

Affirmaties
Dit kan ook met affirmaties. Het gevaar van affirmaties (en positief denken) is dat je te mechanisch bezig kan zijn en niet ‘in het gevoel’ gaat zitten. Als je een affirmatie helemaal doorvoelt – het gevoel dat het teweeg wil brengen – is die heel krachtig. Als je enkel regelmatig het zinnetje opleest of door je gedachten laat gaan, werkt het lang zo sterk niet en kan zelfs tegen gaan werken omdat je het gevoel in de toekomst zet.

Als je een affirmatie als ‘ik voel me vol vertrouwen in een goede afloop’ steeds herhaalt maar niet vóelt, blijft het een ding van in de toekomst en zul je het nooit bereiken. Als je het gevoel van vertrouwen helemaal door je heen laat gaan elke keer als je de affirmatie denkt of leest, is de affirmatie even een geheugensteuntje om weer in het gevoel te gaan zitten en is die heel krachtig.

En al die positieve gedachten trekken situaties aan in je leven die van prettiger aard zijn dan de laag frequente gedachten. De Wet van Aantrekking in je eigen voordeel!

 

 

 

 

 

Er is meer te lezen over hogere en lagere frequente emoties in het blog van Serenora. Het plaatje met de naam ‘Omega’ staat erin en daar worden er een aantal genoemd en hun rangorde.

Deel dit bericht: