Over mij

Bewust Zijn,

In verbinding met je kind

Portretfoto Irene BrockhuisJe mag Zijn wie je bent

Wie ben ik?

Mijn naam is Irene en ik werk voor en met kinderen. Mijn affiniteit en expertise liggen bij de hooggevoelige, meer bewuste kinderen. Ik Zie kinderen, hoor hun ziel en wil een spreekbuis zijn voor ze waar ze dat zelf nog niet kunnen doen. Dit geldt ook voor het innerlijke kind in volwassenen.

Ik heb heel veel ervaring in het werken met kinderen; zowel professioneel als in het dagelijks leven.

Ik voel van jongs af aan een sterke verbinding met kinderen. Ik paste op en organiseerde themakinderfeestjes toen ik 12 jaar was; gaf zwem- en schaatsles vanaf mijn 14e en wilde ‘later’ met kinderen werken. Het werd leerkracht basisonderwijs. Een aantal jaren een eigen klas gehad totdat ik vier hoger-gevoelige kinderen kort achter elkaar kreeg. Daarna naast o.a. de cursus ‘Ik ben Oké!’ voor hooggevoelige kinderen van de Opleidings Praktijk Wijze Ouders gedaan waarbij ik ook meegeholpen heb de cursus geschikt te maken voor op school, ben ik invalleerkracht op basisscholen en gastouder geworden. Ik ben in veel scholen, in vele klassen geweest en heb geleerd heel flexibel in te spelen op dat wat zich aandient. Ik heb veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 12/13 en door mijn eigen kinderen met tieners.

In die jaren heb ik ook veel kennis opgedaan over hooggevoeligheid/beelddenken en ontwikkelt hoe ik ernaar kijk en ermee omga. Daarnaast heb ik ook heel veel naar mezelf gekeken en oude patronen – overtuigingen en reacties – uitgewerkt die me belemmerden. In 2015 ben ik gestopt met het invallen omdat ik anders aankijk tegen de manier van onderwijs geven en ben ik mijn gastouderopvang gaan specialiseren voor het hooggevoelige kind. De opvang ging ‘Kinderopvang Zijn, Je mag er Zijn!’ heten. Dit omdat ik het belangrijk vind dat kinderen mogen zijn wie ze echt zijn. Sinds 2016 ben ik als gastouder verder gespecialiseerd in hooggevoelige kinderen met ouders die zelf ook bewuster kijken naar wat het beste past bij hun kind. Sommige gastkindjes krijgen daardoor thuisonderwijs. De gastouderopvang valt wat betreft ideologie nu onder mijn activiteiten bij Bewust Zijn in verbinding met je kind maar staat wel op zichzelf.

Ik ben zelf hooggevoelig en hoger bewust en begrijp kinderen die ertegenaan lopen dat niet iedereen om hen heen ze kan begrijpen. Ik voel intuïtief snel aan wat er onder gedrag van kinderen zit. Wat ze bedoelen; welke behoefte er onder de wens/het gedrag zit en wanneer ze de ouders iets duidelijk willen maken. Dit is mijn kwaliteit in het werken met kinderen.

Mijn missie is kinderen en hun ouders te helpen dichter bij zichzelf te komen. Bewuster worden van wat jullie weerhoudt meer jezelf te zijn via de ingang van je eigen gedrag of dat van je kind en zo anders leren kijken en andere keuzes maken.

Hierdoor kun je meer in verbinding komen met jezelf en met je kind waardoor de omgang verandert. Minder strijd en minder ‘extreem gedrag’. Meer liefdevol en harmonieus met elkaar Zijn.

Mijn missie uitdragen doe ik door blogs te schrijven om allerlei meer algemene informatie te delen over de hoger bewuste kinderen en hoe je ze beter begrijpt en mee om kunt gaan.

Vanaf januari 2018 ben ik Luisterkindwerker, methode Diane van Beaumont en luister ik graag via deze weg naar jou of je kind. Door wie ik ben, gaan afstemmingen die ik maak heel diep, raken vaak diepe stukken aan in jezelf en vragen echt iets van jezelf om ermee aan de gang te gaan. Diepe, oude overtuigingen kunnen aan het licht komen om ontkracht te worden. Gelukkig krijg je nooit meer op je bord dan je aankunt maar geeft je wel de kans dichter te komen bij wie je echt bent.

 

 

 

De naam ‘Irene’ komt uit het Grieks en betekent Vrede. Vrede in de vorm van Onvoorwaardelijke Liefde is mijn boodschap. Ook Eenheid is een belangrijke pijler in mijn belevingswereld: iedereen is gelijkwaardig aan elkaar en onderling verbonden