Als zwanger worden niet ‘vanzelf’ lukt….

 

Emotion, by Irene

Oftewel: de weg van bewustwording via zwangerschap en geboorte

Naast de prachtige verhalen van geboortes, de mooie synchroniciteiten rond contact met de zielskinderen en hoe je kunt leren contact te maken, komt in de facebook groep “Spirituele ervaringen rond zwangerschap, geboorte en adoptie’ waar ik mede aan verbonden ben, ook vaak voorbij dat het contact er wel is, maar dat het zwanger worden uitblijft. Vanuit ervaring wil ik hier een en ander over vertellen want ik herken de onduidelijkheid: ‘wat is er aan de hand’ en het gevoel: ’tussen hoop en vrees’, wat dit oproept en het steeds lastiger lijkt te maken nog vertrouwen op te brengen . Je probeert op je gevoel te vertrouwen, voelt bijvoorbeeld aan je lichaam dat er ovulatie, innesteling, zwangerschap is…. maar ineens verandert het gevoel en de symptomen en je raakt in de war. Of je wordt ongesteld. Hoe kan dit? Ik voel toch die ziel? Of dat nog net niet zelf maar ik zou het zo graag willen in mijn leven, wens het vanuit mijn hart, zou zo goed passen. Waarom lukt het niet? Je kijkt volgens de wet van de aantrekking: ik heb mijn wens toch uitgezonden? Waarom komt het niet in mijn leven?

Loslaten

Er wordt door sommige mensen gezegd dat het lukte toen ze zich er niet meer mee bezig hielden. Zich richtten op andere dingen in hun leven. Maar dit zal alleen lukken als je dit vol overgave doet. Je hebt namelijk wel de wens uitgezonden, maar je hecht niet meer aan de uitkomst van wanneer. Dat is wat maakt dat het werkt: je laat aan het universum over hoe en wanneer de wens vorm krijgt. Hier kunnen we namelijk niet altijd overzien wat het beste is voor ons hier. Ons hogere zelf heeft dat overzicht wel. Het kan daarom ook op een andere manier in je leven komen dan je zelf in gedachten had. Via adoptie of pleegouderschap bijvoorbeeld. Of bijvoorbeeld als tante waarbij je veel met het kindje te maken hebt. Of…

Als je je op andere levensinvullingen richt, kun je denken dat je het misschien zelfs niet meer wilt, of niet meer hoort te willen, maar daaronder zal nog de uitzending van de wens liggen. Als het past bij jou, zal de wens toch uitkomen.

Je kunt alleen niet net doen alsof het je niet meer uitmaakt. In de hoop dat het dan toch komt. Dan houdt hetgeen het eerder tegenhield het alsnog tegen. Er moet echt iets veranderen in je systeem. En dat is heel lastig als je heel graag een kindje in je leven zou willen ontvangen. Je bent er fysiek en emotioneel heel direct bij betrokken.

Kinderwens uitgezonden… wet van de aantrekking in bedrijf

Hoe dán?

Ten eerste mag je bedenken dat als de wens vanuit je hart komt en niet bijvoorbeeld omdat je denkt dat je ouders zo blij zullen zijn met nageslacht of omdat je denkt dat het van je verwacht wordt, je wens in ieder geval uitgezonden is en daar een weerspiegeling op komt. En als dat ook maar enigszins bij je pad past, wordt zo’n wens ook ‘ingewilligd’. Dat is gewoon hoe het werkt met de energie. Wat je uitzendt, wordt aan je getoond met een matching energie. En zeker als je bereid bent aan je intuïtie te werken en wilt kijken naar het waarom van je wens en wat er eventueel tussen zit waardoor die nog niet in de vorm is gekomen, trek je met je energie de aandacht van de groep zielen waar ik contact mee heb en die hier heel graag willen komen maar wel met zoveel mogelijk behoud van hun hoge trilling en bewustzijn. Er zijn vele zielen die zo willen komen en de gezinnen die kunnen bieden waar zij naar op zoek zijn, zijn niet zo talrijk.

Waarom ze je dan niet ter plekke uitgekozen hebben en meteen gekomen zijn? Je bent er al lang klaar voor! Of dat denk je… Dit is vaak omdat je nog niet helemaal zo in het leven staat als zij graag willen dat je bent en leeft als zij er zijn. Het zwangerschapsproces is altijd wel in min of meerdere mate een transformatieproces: het verandert je compleet als je een kind in je leven hebt! (Tenzij je hart heel erg dicht is). Maar het kan ook een proces zijn waarin je op alle gebieden een totale ommezwaai kunt maken. Dat je het leven heel anders kunt gaan bekijken en op basis daarvan andere keuzes maakt ten aanzien van je werk, je relaties, je voeding, je manier van opvoeden…. Keuzes niet meer op basis van wat anderen je vertellen (rechtstreeks of via maatschappelijke overtuigingen), maar op basis van wat bij jouzelf en je kinderen past. Ook al is dat volledig anders dan de meeste mensen kiezen. Uit de ratrace stappen bijvoorbeeld. En dat dit kan omdat je anders kijkt ten aanzien van behoefte aan zekerheden en niet boven het maaiveld uitsteken. Zodat je authentiek bent aan wie jij bent.

Tegenwerkende overtuigingen

Het kijken naar wat er tussen je wens en de uitvoering ervan/de zichtbaarheid ervan in de materie zit, is daar onderdeel van. Want er kunnen onbewust overtuigingen tegenover staan die de wens helemaal neutraliseren. Als je het gevoel hebt dat je niets kunt en geen verantwoording durft te nemen om voor jezelf te kiezen: kun je dan wel de verantwoording aan voor een ander wezen? Je kunt zelfs denken van wel en toch op onbewust niveau dat helemaal niet voelen. Dan mag je aan de gang met je eigen waarde. Zit er een overtuiging dat er eigenlijk eerst een groter huis moet zijn of die nieuwe baan: zend je onbewust uit dat dit niet de tijd is.

En hoe zit dat dan met de mensen die toch zwanger raken terwijl ze wel denken dat het nog even moet wachten? Dit kan een uitnodiging zijn om te gaan leren omgaan met wat je al hebt, de controle los te laten. Maar dan zit er ergens al wel de wens en de mogelijkheid om aan het controlestuk te gaan werken. Want het universum has got our back maar er is ook zoiets als vrije wil en dat wordt altijd gerespecteerd. Alleen wat je uitzendt, wordt terug gereflecteerd.

Daarnaast kan het ook de ziel zijn die haast maakt en gewoon alvast komt. Die ziet dat de potentie er is voor wat er eventueel nog bekeken mag worden en getransformeerd en komt alvast onderweg om dat proces te sturen vanuit de positie vanuit de buik/aura van de moeder. Meestal wordt de trilling dan wel wat meer verlaagd dan bij de zielen die nog even wachten.

Potentie aanwezig

Want andere zielen zien dan wel de potentie van de ouders, willen echt dat het proces al goed onderweg is. En het vergt vaak best wel wat werk. Dat je veel oude manieren van doen op automatische piloot en overtuigingen – vanuit de conditioneringen van hoe je het geleerd hebt – al omgedraaid hebt voor ze hun entree maken. En dit proces vanuit de hogere dimensie begeleiden. Soms even proberen of het al kan en even kort in je buik komen en weer weggaan als het nog niet kan. Of om het proces van bewustwording een zet te geven door je de kans te geven anders om te gaan met een miskraam dan ervoor of door je bewust te maken van de manier van kijken die je hebt en of die ook anders kan.

Leven vanuit tekorten

Veel mensen leven namelijk vanuit een energie van ’tekort’. Er is niet genoeg geld voor dit, eerst moet dat gebeuren, anders….Er is niet genoeg erkenning voor dit, er is niet genoeg liefde om je heen, je kindje is nog steeds niet in je leven…. En dit is dus wat je uitzendt en aantrekt in de vorm van ervaringen die je laten zien dat je nog zo denkt. Het is niet als straf! Het is alleen om je bewust te maken van dat die overtuiging er zit. Zodat je de draai kunt gaan maken van het half lege glas naar het half volle glas. Je kindje wil graag dat je leert te leven vanuit overvloed.

Waarom denk je dat je bent gaan denken dat er tekort is van zulke dingen als bovengenoemd? Dit is omdat je geleerd hebt te functioneren met een gesloten hart. Met de opkomst van de techniek/wetenschap zijn we gaan denken dat we alleen een biologisch lichaam zijn die moet overleven (met strijd en lijden: ook zo’n overtuiging) in de wereld. Er is je ingeprent dat je meer geld en spullen nodig hebt en dat je dan gelukkig wordt. Dat een ander je gelukkig zal maken. Zo niet je partner dan misschien wel je kinderen. Dat je je verstand moet gebruiken want anders…. Dat je moet luisteren naar de wetenschap en de artsen enzovoort want die weten het, hebben ervoor geleerd. Geleerd dat je buiten jezelf moet kijken voor de antwoorden. Maar weet een ander ook wat er bij ieder afzonderlijk past? De wetenschap zegt dat we wandelende machines zijn die stuk gaan en dan beter gemaakt worden. Dat we als robots allemaal hetzelfde nodig hebben bij dit en iets anders als dat aan de hand is. Maar voor iedereen werkt iets anders. We zijn allemaal uniek. Wat voor jou prima werkt, kan voor een ander ronduit slecht zijn. En wie kan het beste weten wat er bij jezelf past? …… Juist.

We zijn bang geworden van wat er zou kunnen gebeuren als we niet luisteren. En dus zijn we maar gaan gehoorzamen. Ja ook de rebels die schijnbaar overal tegenin gaan. Ook zij hebben op andere vlakken overtuigingen die hen beperken.

Vertrouwen

Maar wat nu als je jezelf gaat vertrouwen? Je intuïtie, je hart vertelt je wel wat er echt bij je past. En je ontwikkelde intuïtie helpt je ook bij het proberen in te schatten wat je kindje nodig heeft. Want jij als moeder voelt dat veel beter aan dan de methodes volgen van de oude opvoedingstromingen.

Maar je hart is dicht geraakt doordat je zo vaak dingen hebt gedaan die niet bij je passen. Je gevoel heeft je er wel voor gewaarschuwd: het voelde niet oke! Maar in plaats van naar dat gevoel te luisteren, hebben we ons hart maar dichtgedaan zodat die alarmbellen van onze emoties niet meer zo duidelijk voelbaar waren. Want tegen de geldende norm ingaan, was enger. Je zou uitgestoten worden. We hebben geleerd onze emoties te negeren, die mochten er niet zijn. Maar zij zijn juist onze navigatie vanuit ons hart.

Emoties komen bovendrijven

 

Ja: als je je hart opent, komen er emoties naar boven. En dat ben je niet gewend. De meeste van ons althans niet. En niet gewend hoe je daar dan mee om moet gaan. Dus dat is wennen. En leren opmerken welke overtuiging dan ligt onder die emotie. De emotie geeft aan dat er een overtuiging is waar je aan hecht maar die niet klopt bij jou. Zie je de overtuiging dan kun je gaan kijken waar die niet klopt en wat dan wel klopt bij je. Je kunt Vera Helleman’s video’s op You Tube, haar boeken en programma’s bekijken: ze legt het heel mooi uit én hoe je ermee om kan leren gaan. Vera Verheldert. bijvoorbeeld die van kinderwens)

Ook je ego wil zich ermee gaan bemoeien. Dat is dat stemmetje in je hoofd die een monoloog houdt van wat allemaal eng is en de bezwaren voor je omhoog haalt. Je laat associëren rond het thema waar je op dat moment inzit en je steeds verder in de put praat. De sneeuwbal gaat rollen, zoals Vera Helleman zegt en als je die niet stopt in het associëren, wordt die onderweg naar beneden steeds groter en groter. Die sneeuwbal wil je als eerste leren boven op de berg te houden!

Het ego, je denken is een hulpmiddel om de wereld te structureren. Plannen, tijd in de gaten houden, logische volgordes bedenken en uitvoeren van handelingen als autorijden, de was doen: Je hebt je ego nodig. Die hoeft niet weg zoals sommige new age stromingen propageren. Maar moet niet de baas worden en je laten zoeken naar de zekerheden in je leven. Je zekerheid ben jijzelf. Je hogere zelf die via je intuïtie praat en laat weten wat er bij je hart past. Die mag je gaan leren opmerken, horen en vertrouwen. Want die geeft je alleen wat past bij je. Je hogere zelf is overigens niet iemand anders. Dan zou je de antwoorden weer buiten jezelf gaan zoeken. Jij, je ziel is een stukje van je eigen hogere zelf. Jij bent een onderdeel van een groter geheel wat ik hoger zelf noem en wat in hogere dimensies vertoeft. Maar als je je eigen hogere zelf kunt horen en volgen, volg je je hart en je eigen levenspad. Bedank je denken voor te proberen je veilig te houden maar je gaat het nu zelf doen.

Hart openen

Hoe open je je hart? Door je te richten, te focussen op je hart. Dat oefen je in meditatie door aan je hart te denken. Je kunt je handen op je hart leggen. Langzamerhand kun je steeds langer en makkelijker je leven leven terwijl je ook gefocust bent op je hart. Probeer een hogere emotie te gaan voelen als je aan je hart denkt. Onvoorwaardelijke liefde bijvoorbeeld. Of bedenk waar je allemaal dankbaar voor bent. Voel die dankbaarheid en marineer daarin. Door dankbaarheid te voelen en uit te zenden, krijg je daar meer van in je leven. En ga je leven vanuit overvloed. Zie bijvoorbeeld deze meditatieoefening van Anna Brown.

In plaats van denken in tekorten: het is er al! In overvloed!

Leef alsof dat wat je graag in je leven wilt zien, er al is. Dat lijkt tegenstrijdig als je de baby nog niet in je armen hebt. Maar bedenk dat als je zwanger bent, je je baby (meestal) ook niet ziet. En toch voel je de blijde verwachting van het moment dat je je baby in je armen hebt! Probeer dat gevoel maar eens voor je te halen! Dat is de houding die je zo vaak mogelijk (en later gaat leven) probeert te voelen. Dat is wat hetgeen nog niet in de vorm is in je leven aantrekt. Dit en nog meer wordt ook uitgelegd in de You Tube video’s van Abraham Hicks over kinderwens en andere video’s daarover.

Wees zacht voor jezelf in dit proces

En een hele belangrijke: we hebben ook geleerd om onszelf af te wijzen als iets niet lukt zoals we dachten/graag wilden/denken dat we zouden horen te kunnen. Oefen met zacht zijn voor jezelf. Iedere keer als je jezelf betrapt op jezelf afkraken: stop die sneeuwbal; zet er een compliment tegenover. Je kunt met affirmaties werken om jezelf steeds meer wel te accepteren. Al is het maar accepteren hoe je nu in dit moment bent, ook al is dat nog niet de versie die je voor ogen hebt als je denkt aan alles wat bij je past. Zie je jezelf je wijsheid delen maar je durft nog niet het podium op? Prima! Als dat bij je past, ga je passie voelen vanuit je hart en ga je jezelf overstijgen. Tot die tijd: wees lief voor jezelf.

Ontrafel je eigen pakketje aan hetgeen je kunt omdenken

Jouw pakketje aan overtuigingen die je je hebt ingeprent is ook uniek. Veel vrouwen hebben de horrorverhalen gehoord over bevallen en die geïntegreerd in hun systeem als ‘eng’ onderdeel van zwangerschap en kinderen krijgen. Bij mij hadden die dan geen grip maar genoeg andere overtuigingen wel. Ga op zoek naar het tegendeel. Want als je op jezelf leert vertrouwen, durf je misschien ook al meer op je eigen gevoel te vertrouwen in plaats op wat de zorgverleners zeggen en je op lijken te leggen. Zoek ook daar naar wat er bij jou past. Hulp vragen is niets mis mee. Ook als het nog niet helemaal lukt vanuit je eigen vertrouwen. Maar bij mij was het wel dat het pas kon dat ik zwanger bleef, toen ik helemaal op mezelf durfde te vertrouwen en niet meer de bewijzen vanuit de medische wetenschap nodig had. Maar dit is mijn weg. En niet nodig voor iedereen.

Evengoed vragen de hoger bewuste zielen wel meer te gaan vertrouwen op je eigen gevoel. Want dit is jouw eigen geboorterecht: in balans keuzes maken voor je eigen pad en ervaringen. Zoek je eigen pad!

Deel dit bericht: