Eigenheid van vrouwen

Healing, by Irene

Tijdens een miskraam die ik ervoer medio mei 2016, ontdekte ik dat één van de redenen voor deze miskraam bij mij – en het blijkt dus vaker voor te komen – te maken heeft met het feit dat er nog een groot collectief pijnlichaam (Eckhart Tolle beschrijft het pijnlichaam (vertaling is niet heel adequaat) bestaat rond het thema van de vrouwelijke onderdrukking van de laatste millennia. Elke keer dat een vrouw onderdrukt is geweest en zij deze pijn niet kon verwerken kwam de (rest)pijn in haar eigen pijnlichaam maar bij dit soort grote thema’s ook in het collectieve stuk. Dit wordt langzamerhand geheeld in deze tijd door hoger bewuste vrouwen tijdens miskramen.

Dit ging mij dagen doordat mijn eigenheid veelal onderdrukt is geweest in dit leven. Maar als ik objectief probeerde te kijken, viel dit best wel mee in de praktijk. Het was meer mijn beleving ervan. Toen ik weer las over het collectieve pijnlichaam in het boek ‘Vrije geboorte’ van Anna Myrthe Korteweg (waarin zij Tolle aanhaalt) vielen er puzzelstukjes op zijn plaats: de extra lading komt door de pijn in het collectieve pijnlichaam. Daarom komt het heftiger binnen dan je zou verwachten naar aanleiding van de ervaring. Toen voelde ik ook dat ik eraan mag bijdragen dit te helen door het doorleven van de pijn van het verlies wat onderdeel is van/raakt aan de pijn van het verlies dan de eigenheid die onderdrukt werd door de eeuwen heen. Ingrid Jetten van Kinderwens en Coaching/Essential Awakening voelde in naar aanleiding van de miskraam en vertelde onder andere dat ik de ziel die kort bij me was tijdens de korte zwangerschap mij mag laten helen en dat deze korte zwangerschap een hoger doel dient en dat dit voor vele vrouwen geldt. Deze kennis kan helpen bij het verwerken van een miskraam.

 

Balans mannelijke en vrouwelijke energieën
In deze tijd worden de mannelijke en vrouwelijke energieën, die heel lang in onbalans zijn geweest, weer in evenwicht gebracht. We hebben heel lang geloofd dat vrouwen minderwaardig zijn aan mannen. De emancipatie golf heeft gezorgd voor tegengas. Het mannelijke stuk werd aangesproken in zijn eigen taal: mannelijk. Nu is het belangrijk dat wij vrouwen weer ons vrouwelijke stuk in onszelf gaan erkennen. Wij hoeven niet te doen als mannen: wij hebben prachtige kwaliteiten die nu eenmaal anders zijn dan de prachtige kwaliteiten van mannen. Laten we allebei onze eigen talenten gebruiken, in samenwerking en wederzijds respect, om veel verder te kunnen komen dan mannen of vrouwen ieder op zichzelf kunnen bereiken.

Eigen Wijsheid
Daarvoor mag je je Eigenheid weer gaan ont-dekken. Wie ben je zelf en wat zijn jouw eigen talenten. Iedereen heeft een mix van talenten en ondersteunende kwaliteiten die uniek is. Elke mix is een stukje in de enorme puzzel van iedereen hier op aarde, in deze realiteit, die bijdraagt aan (het helen van) het collectief. We leven hier volgens de Wet van de Aantrekking. Dat wat we uitzenden, krijgen we terug. Willen we verder met de disbalans tussen mannelijke energieën en vrouwelijke, tussen zij die hun talenten (gedeeltelijk) gebruiken en zij die zich (gedeeltelijk) onmachtig voelen? Of gaan we onze talenten aanboren, gebruiken en in balans brengen binnenin ons en in balans met die van anderen?  Vertrouw op je eigen kracht. Je eigen waarheid. Je Eigenheid!

Deel dit bericht: